Author Topic: Demo for wave (two point sources in ripple tank)  (Read 15044 times)

Fu-Kwun Hwang

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3062
    • Enjoy the fun of physics with simulations
Demo for wave (two point sources in ripple tank)
« on: August 30, 2007, 12:37:01 pm »
This is a demo shows how to create a two point sources in ripple tank and drag one of the source.

         

lookang

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1772
  • http://weelookang.blogspot.com
    • lookang web
Re: Demo for wave (two point sources in ripple tank)
« Reply #1 on: August 30, 2007, 09:53:46 pm »
top marks for innovation.!!

Qn1: can it do like your previous applet , with lines, numbers etc.
http://www.phy.ntnu.edu.tw/ntnujava/index.php?topic=15.0

Qn2: any reference documentation to do more complicated stuff like in EJS

Qn3: is there a EJS source file ? i want to do a 3D view in EJS.

Qn4: can it be downloaded, the message i got was "Sorry but the email could not be sent. Please go back and try again!"

:)

thanks

« Last Edit: August 30, 2007, 10:10:41 pm by lookang »

Fu-Kwun Hwang

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3062
    • Enjoy the fun of physics with simulations
Re: Demo for wave (two point sources in ripple tank)
« Reply #2 on: August 30, 2007, 10:56:44 pm »
The simulation was created with Physlet library written by Wolfgang in the U.S.
You can find information about physlet and check out their document to find out what can be done with it.
What I did was just add the User Interface, so that you do not need to write those javascript code to create simulations. However, You can create more complicate simulation if you can write it with javascript.
It was not created with EJS. May be you can use GUI elements like surface to create the effect you want.
However, I never try it before.

Sorry about the error when you try to download it. It was written for my Chinese web site. And, I modify the code to have english interface. but I forgot to change the database name in the code. It is fixed now(At least work form me). Please try it again.