NTNUJAVA Virtual Physics Laboratory
Enjoy the fun of physics with simulations!
Backup site http://enjoy.phy.ntnu.edu.tw/ntnujava/
October 17, 2017, 10:53:01 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Peaceful solution is always the best solution. ...Wisdom
Google Bookmarks Yahoo My Web MSN Live Netscape Del.icio.us FURL Stumble Upon Delirious Ask FaceBook

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ask about buttom MenuItem   (Read 9392 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. Click to toggle author information(expand message area).
ahmedelshfie
Ahmed
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 954



«
Embed this message
on: June 16, 2010, 06:29:45 pm » posted from:SAO PAULO,SAO PAULO,BRAZIL

Prof Hwang i have ask about buttom MenuItem for example i want use code _alert for me typing
Information's in java message not in help tool so i want typing alto of information's how i make information's in code _alert
No appear in one line because is alto of information's if appear in one line will be have a long information and monitor of PC cant display because
Is long information's so how i put information's down one by one
I will attach image about layout text but information's in one line because is not alto is just example for make my ask more clear


* image.gif (5.73 KB, 448x115 - viewed 299 times.)
« Last Edit: June 16, 2010, 07:40:15 pm by ahmedelshfie » Logged
Fu-Kwun Hwang
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 3080



WWW
«
Embed this message
Reply #1 on: June 16, 2010, 10:58:34 pm » posted from:Taipei,T\'ai-pei,Taiwan

Do you want to show a popup window(like the attached image)? Or you just need some string on top of the simulation?

Embed a running copy of this simulation

Embed a running copy link(show simulation in a popuped window)
Full screen applet or Problem viewing java?Add http://www.phy.ntnu.edu.tw/ to exception site list
Press the Alt key and the left mouse button to drag the applet off the browser and onto the desktop. This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Taiwan License
  • Please feel free to post your ideas about how to use the simulation for better teaching and learning.
  • Post questions to be asked to help students to think, to explore.
  • Upload worksheets as attached files to share with more users.
Let's work together. We can help more users understand physics conceptually and enjoy the fun of learning physics!
Logged
ahmedelshfie
Ahmed
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 954



«
Embed this message
Reply #2 on: June 16, 2010, 11:15:04 pm » posted from:SAO PAULO,SAO PAULO,BRAZIL

This is good too but when i modified simulation airdrag i add up last thing is help
And explain every tool in simulation and what him job so when you press by mouse on any explain
from help appear another window this window that we use code _alert("Easy Java Simulations","Ahmedelshfie","for explain about x shown us position of mass ,and what is job of x")
Is a example so prof information's that i want typing after ahmedelshfie in place of "for explain about x shown us position of mass ,and what is job of x"
Is allot when i typing appear in one line but monitor of PC can display because line is long
My idea if have away to but information's in alert massage like this for example:
hit PLAY to experiment start at (0,0) again while keeping,
the previous sets of data points,
bottom panel hit RESET to restore back to initial state of the applet,
to start a new experiment, used for a new experiment.

And appear alert massage that i attach image like it ?
I mean line down another
« Last Edit: June 16, 2010, 11:18:16 pm by ahmedelshfie » Logged
Fu-Kwun Hwang
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 3080



WWW
«
Embed this message
Reply #3 on: June 17, 2010, 01:26:33 pm » posted from:Taipei,T'ai-pei,Taiwan

I see. What you need is a line break.

Just add "\n" to break the line.

Add the following line (in one line))as the third parameter for _view._alert
Code:
hit PLAY to experiment start at (0,0) again while keeping,\nthe previous sets of data points,\nbottom panel hit RESET \nto restore back to initial state of the applet,\nto start a new experiment, used for a new experiment.
Please check out preview applet as example (click alert button).
Logged
ahmedelshfie
Ahmed
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 954



«
Embed this message
Reply #4 on: June 17, 2010, 05:31:26 pm » posted from:SAO PAULO,SAO PAULO,BRAZIL

Yes prof this what i want and i test is work very well
Thank you so much or your help you the hero
« Last Edit: June 17, 2010, 07:21:27 pm by ahmedelshfie » Logged
lookang
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 1784


http://weelookang.blogspot.com


WWW
«
Embed this message
Reply #5 on: June 17, 2010, 07:15:59 pm »

hi ahmedelshfie
is this correct?
I thought u wanted 2 lines ?


* popup.png (7.45 KB, 574x168 - viewed 396 times.)
Logged
ahmedelshfie
Ahmed
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 954



«
Embed this message
Reply #6 on: June 17, 2010, 07:27:14 pm » posted from:SAO PAULO,SAO PAULO,BRAZIL

No my ask was about code _view_alert and typing message but i have a lot of information's
So i ask prof Hwang About what code broken line and he answer me is \n i test and work very well
By the way prof lookang i notice in projectile motion in tool help up you typing information's by one line have some monitor cant display
Because line is long so you need a code to broken line to 3 parts for example for monitor of PC display because size for example size my monitor is large may 17 or 21
But have users use monitor 15 or on laptop ,notebook so code \n broken line
« Last Edit: June 17, 2010, 07:29:55 pm by ahmedelshfie » Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
Peaceful solution is always the best solution. ...Wisdom
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.103 seconds with 22 queries.since 2011/06/15